Széchenyi Terv Plusz - GINOP Plusz

Széchényi Terv Plusz - GINOP Plusz

GINOP PLUSZ - 1.2.3-21-2022-01430 - LAPRASZERELT EGYEDI BÚTORGYÁRTÁSHOZ TELEPHELY KIALAKÍTÁSA A HIDEGKÚT BÚTOR KFT-nél.

Az Európai Unió támogatásával, a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg a vállalatnál folyó termelési kapacitás bővítés telephelyfejlesztéssel, melynek összköltsége 176 716 470 millió forint.

Ebből 123 701 529 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Hidegkút Bútor Kft. az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásából kapott. A fejlesztés célja a meglévő bútorgyártó kapacitás bővítése egy új telephelyen, Szorosad, mellékút 85/1 szám alatt.

Célunk az, hogy ötvözzük az előre gyártott elemekből álló, otthon összeszerelhető bútorok kedvező árát az egyedileg készített bútorok tartósságával és testreszabhatóságával.

A bútorgyártáshoz egy 320 m2-es üzem kerül felépítésre a telephelyen, továbbá beszerzésre kerülnek a bútorgyártáshoz szükséges gépek: lapszabászgép, élzáró, korpusz CNC, 5tengelyes CNC és a hozzájuk szükséges kiegészítők.

A fejlesztésnek köszönhetően megrendeléseink száma várhatóan jelentősen növekedni fog.

A megvalósítási helyszínen az ingatlan építése és az eszközök beszerzése mellett telepítésre kerül továbbá egy 12 kW-os napelemes rendszer is, mely az üzem energiaigényének egy jelentős részét biztosítani fogja.

A projekt során a 4 fős menedzsment szervezet fog egy 20 órás projektmenedzsment oktatáson részt venni, továbbá igénybevételre kerül egy szervezetfejlesztési tanácsadás is, melyek a későbbi működésben, az egyre növekvő vállalati méretben lesznek hasznosíthatók.

A projekt jelentős hozzáadott értékkel bíró új termékportfolió bevezetését teszi lehetővé, melyet várhatóan 2024.04.22-ei határidővel tervezünk megvalósítani.

Lapra szerelt egyedi bútor gyártás.

Szeretne egyedi bútort, egyedi színben, egyedi méretben esetleg otthonából kényelmesen interneten keresztül megrendelve, futárral házhoz szállítva?

A termékeinkkel főleg azokat a vásárlókat kívánjuk megcélozni, akik korábban már vásároltak, otthon összeszerelhető (például IKEA) bútort, de szeretnének valami egyedit vagy csak nem találtak méretben, színben stílusban megfelelőt. Nem akarnak keresgélni sorban állni, cipekedni és miután haza vitték beszerelték, konyhájukat vagy gardróbjukat elinduljanak egy bútorlapszabászatra végzáró elemeket keresgélni, hogy egy befejezett bútoruk legyen.

Projektünk célja, hogy ötvözzük az előre gyártott elemekből álló, otthon összeszerelhető bútorok kedvező ár színvonalat az egyedileg készített bútorok tartósságával és testreszabhatóságával.

Célunk egy olyan weboldal készítése, ahol a vevő egyszerűen kiválasztja a listából a megrendelni kívánt bútort, ami megjelenik a monitoron vagy okostelefonon 3D-ben, ott beállítja a kívánt anyagot, színt, fogantyút, egyéb vasalatot, majd beméretezi a bútort. A program azonnal kalkulál egy árat, megad egy szállítási határidőt, költséget és ha minden rendben mehet is a megrendelés.

A megrendelt termék gyártásba kerül. A szoftver készít a termékhez egy szabászati kiírást, egy CNC programot, egy kelléklistát és egy összeszerelési útmutatót. A szabászati tervek alapján elkezdődik a gyártás. A táblafelosztón felszabásra kerülnek az alkatrészek, ahol ellátja a gép egy vonalkódos címkével az összes munkadarabot, majd átkerül az élzáróra ahol a lapok élét lezárják. A leszabott, élzárt anyagok bekerülnek a korpusz CNC-be a gép a vonalkód beolvasása után elvégzi a lapok megmunkálást (furatolás, pánthelymarás, excenter összehúzó befúrása, falcolás, stb.) A kellékek és az összeszerelési útmutatóval együtt megtörténik a csomagolás és átadásra kerül a futárcégnek a doboz. A megrendelt bútor eljut a vevőhöz várhatóan a megrendeléstől számított 10-15 munkanap alatt.

-Piaci rés (Ikea, Kiaka csak szabvány méret, szín, design)

-Nem igényel szakképzett munkaerőt betanított munka, szakképzett munkaerő hiánya

-Versenyképes ár, mivel a futár viszi, vevő szereli nincs költség

-Gyorsan hozzá jut a vevő (az asztalos, felmér, árajánlatot ad, egyeztet, tervez, szabat, gyárt min 8-10hét)

Sajtóközlemény

Lapra szerelt egyedi bútorgyártáshoz telephely kialakítása a Hidegkút Bútor Kft.-nél

2023/06/16


Az Európai Unió támogatásával, a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg a vállalatnál folyó termelési kapacitás bővítés telephelyfejlesztéssel, melynek összköltsége 176,71 millió forint.

Ebből 123,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Hidegkút Bútor Kft. az Európai Regionális fejlesztési Alap társfinanszírozásából kapott.

A fejlesztés célja a meglévő bútorgyártó kapacitás bővítése egy új telephelyen, Szorosad, mellékút 85/1 szám alatt. Célunk az, hogy ötvözzük az előre gyártott elemekből álló, otthon összeszerelhető bútorok kedvező árát az egyedileg készített bútorok tartósságával és testreszabhatóságával.

A bútorgyártáshoz egy 320 m2-es üzem kerül felépítésre a telephelyen, továbbá beszerzésre kerülnek a bútorgyártáshoz szükséges gépek: lapszabászgép, élzáró, korpusz CNC, 5tengelyes CNC és a hozzájuk szükséges kiegészítők. A fejlesztésnek köszönhetően megrendeléseink száma várhatóan jelentősen növekedni fog.

A megvalósítási helyszínen az ingatlan építése és az eszközök beszerzése mellett telepítésre kerül továbbá egy 12 kW-os napelemes rendszer is, mely az üzem energiaigényének egy jelentős részét biztosítani fogja.

A projekt során a 4 fős menedzsment szervezet fog egy 20 órás projektmenedzsment oktatáson részt venni, továbbá igénybevételre kerül egy szervezetfejlesztési tanácsadás is, melyek a későbbi működésben, az egyre növekvő vállalati méretben lesznek hasznosíthatók.

A projekt jelentős hozzáadott értékkel bíró új termékportfolió bevezetését teszi lehetővé, melyet várhatóan 2024.08.31-ei határidővel tervezünk megvalósítani.